Известие

Collapse
No announcement yet.

Придърпване в ниските обороти...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз преди вече незнам колко години си купих NGK/NTK сонда и все още работи нормално... втора генерация сменям и все с тази сонда работи колата. Ти бош ли пазаруваш?
    Сондата знам че я убива, ако има изгаряне на голямо количество масло, примерно.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Бош беше по спомен тая.... Понеже АГУ-то има повече водни изпарения и те убивали сондата.... Ама толкова бързо да умре баси Почти съм докарал колицата в нормален режим на работа. Днес запали много по-добре от предните пъти.... Сега остава да видя с мойто си ЕКУ как ще е или ще търся някой доста разбиращ мапер да оправи работите.
      Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Първоначално публикувано от aRm Покажи съобщение
        Бош беше по спомен тая.... Понеже АГУ-то има повече водни изпарения и те убивали сондата.... Ама толкова бързо да умре баси Почти съм докарал колицата в нормален режим на работа. Днес запали много по-добре от предните пъти.... Сега остава да видя с мойто си ЕКУ как ще е или ще търся някой доста разбиращ мапер да оправи работите.
        Добър мапер, за верижна!!!
        Подвикни ако го намериш, че и аз маи си търся такъв
        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
          Добър мапер, за верижна!!!
          Подвикни ако го намериш, че и аз маи си търся такъв
          Не е ли възможно ? Очевидно някой е мапвал мойто си еку ама без ефект, защото със стоково върви доста по-приятно колата.... 😀 Ще разпитам малко по въпроса...

Comment

Кова е кто лада седмица съвършенството не се нуждае от промяна. Сега майтапа на страна на тези компютри май се сапоява разпояваха накакви чипове и т.н. Следователно трябва и програматор за този чип незнам дали няко пази такава техника.
            Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
              Кова е кто лада седмица съвършенството не се нуждае от промяна. Сега майтапа на страна на тези компютри май се сапоява разпояваха накакви чипове и т.н. Следователно трябва и програматор за този чип незнам дали няко пази такава техника.
              Чипа е на цокъл и нищо не се запоява... Маха се единия и се слага другия... Вече и по магазините ги нямат тея епроми... (програматори имам за тях по спомени)
              Кои ще се хване да рови и преправя обаче данните в тоя чип не ми е ясно... По-добър ефект би имало да се попрегледа и подмени това онова в двигателния отсег...
              Чип с изместен аванс и вдигнат ограничител (7300) трябва да имам някъде също така, но на практика ефекта не е нещо невероятно...

Comment

Според мен е по-добре да се ползва стоково еку и да се провери какво е сдало багажа.
                Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Амии, така... Обобщението е, че със стоково ЕКУ и каране няколко дни само на бензин ми изчезна грешката за ламбдата.... Не светва инжекциона. Колата пали в пъъъъъти по-добре от преди това, но според мен има какво още да се желае. Иначе като придърпване в ниските, трябва да я настроят на газ тия дни и ще видим дали продължава да тресе. Та главните виновници се оказаха датчик за температурата на инжекциона и дебиЛомер. Като за дебиломера в момента е настроен и колата държи доста добри и обороти на празен ход ~820 на напълно загрял мотор и е доста спокойна, почти не трепва. За вървеж може би не е това което трябва да е, но по-натам бих пробвал и с друг неотварян дебитомер.

П.С: Възможно ли е ламбдата да се е оправила ? И ако да - то как да я запазя здрава при работа на газ ?

Comment

Да обновя темата ! Както четох и в други форуми на другите марки със абсолютно същите проблеми и мъки и без решение ! Проблемът със студения старт отново се появи ! Даже върти 1-2 оборота повече за да запали.... Запали ли, загрее ли и няма проблем, но сутрин студения старт е ужасен. Днес купих чисто нов датчик, но вече се съмнявам да има проблем в него. Голяма мъка, не е нищо особено като проблем, обаче ми къса нервичките

Comment

Да обновя темата ! Както четох и в други форуми на другите марки със абсолютно същите проблеми и мъки и без решение ! Проблемът със студения старт отново се появи ! Даже върти 1-2 оборота повече за да запали.... Запали ли, загрее ли и няма проблем, но сутрин студения старт е ужасен. Днес купих чисто нов датчик, но вече се съмнявам да има проблем в него. Голяма мъка, не е нищо особено като проблем, обаче ми къса нервичките
                      Преди да запалиш.... Отваряш капака и при ония 3/4 релета намираш кое е за помпата и и пускаш на нея напрежение да има читаво налягане в реиката...
                      Пробваш тогава как ще запали.
                      Идеята ми е да подкараш помпата да върти и ти тогава да палиш (с вече въртяща се помпа) за да се види разлика има или няма.

Comment

АКО палиш на бензин, е много вероятно да са зле бензиновите инжектори, заради газта.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                          АКО палиш на бензин, е много вероятно да са зле бензиновите инжектори, заради газта.
                          Баи Иване... Колата е екипирана с инжекцион газов...
                          Доста по-трудно се зацапват с тая апаратура бензиновите дюзи сеш се...
                          Аз си мисля че не му държи налягане в реиката и за това припалва по-тегаво.. (предположение е само)

Comment

Сложих друга рейка в комплект с инжекторите и хОй..... Тия дни ако ми остане време ще пробваме варианта с налягането в рейла.

Comment

Сложих друга рейка в комплект с инжекторите и хОй..... Тия дни ако ми остане време ще пробваме варианта с налягането в рейла.
                              Дюзите на 155-ца са много старовремски и ужасно трудно се затлачват!!
                              За да се инати точно при паленето аз не мисля че е от "искренето" а от горивото! Пусни помпата да нагнита и тогава пали да видим какво ще се случи

Comment

Сутрешното палене от втория път няма нищо общи с ламбда сондата. Тя там просто не работи.
                                Щом си на газ, то първо се започва със свещите. Ако имат голямо разстояние между електродите ще прави точно описаните проблеми. Лошо палене и придърпване в ниските обороти. Пробиват и кабелите и бобините.
                                Като начало си сложи едни иридиеви свещи. Ще останеш изненадан от резултата.
                                Да се върнем към трудното палене на бензин сутрин. Мимо е прав за горивото. Пикаеща дюза е нещото, което не държи налягането на бензина в рейката. При нас имаме и едно маркуче, заради което мнозина са си продали 33-ките или са слагали, газ, метан.... Това се установява, като се сложи манометър да се види налягането в рейката.
                                Относно токовете.
                                Тука съвсем не са безобидни нещата. На главните релата има значителен товар. Бобини, помпа, дюзи, клапан за бензинови пари, подгряване на сондата....Тия релета се износват, при това постепенно и не се усеща. Като резултат искрата е слаба, помпата само бръмчи и общо нещата са сговнени.
                                Мимо ти каза да сложиш само на помпата директен плюс от акумулатора, а аз ти казвам да си направиш четири кабела с мъжки кабелни обувки, да свалиш релетата и да ги набуташ в клеми 87. После и четирите на акумулатора и пали! Даже я подкарай!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X